Έφτασαν τα εμβόλια στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού

Με καθυστέρηση μιας περίπου εβδομάδας προφανώς λόγω κακού προγραμματισμού και με τη δικαιολογία της προτεραιοποίησης των εμβολιασμών και στους υγειονομικούς παραλήφθηκαν από το νοσοκομείο Λιβαδειάς τα πρώτα εμβόλια τα οποία έφτασαν συνοδεία δύο περιπολικών και τεσσάρων αστυνομικών.

Την πρώτη παρτίδα των εμβολίων παρέλαβε η υπεύθυνη γιατρός και ο διοικητής του νοσοκομείου και οι εμβολιασμοί ξεκινούν άμεσα.

Τρεις ημέρες θα διαρκέσει ο εμβολιασμός των 159 συνολικά υγειονομικών του νοσοκομείου της Λιβαδειάς και του κέντρου υγείας Διστόμου, με τη δυνατότητα διεύρυνσης της λίστας των εμβολιαζόμενων λόγω των επιπλέον δόσεων που προκύπτουν στα φιαλίδια του τύπου που έχουν παραληφθεί.

Κρίσιμο μέγεθος για τη θωράκιση των υγειονομικών στην πρώτη γραμμή της πανδημίας αποτελούν οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη ανοσία του προσωπικού απέναντι στον ιό.

Το αρνητικό ρεκόρ του 60% της μη συμμετοχής στον εμβολιασμό των υγειονομικών του νοσοκομείου της Λιβαδειάς ενδεχομένως να ανατραπεί σύμφωνα με τον χειρουργό Κώστα Πλιακοστάμο.  

170 εμβόλια για Covid-19 έφτασαν στο Νοσοκομείο της Θήβας 

170 εμβόλια για τον Covid-19 έφτασαν σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο της Θήβας.

Αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και των Κέντρων Υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Στο Νοσοκομείο της Θήβας θα βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να φυλάσσονται τα εμβόλια.

tvstar.gr

Σχετικά